Wie zijn wij

Piet Blaauw

Oprichter en Eigenaar

Zo een 35 jaar geleden ben ik in de fotografie begonnen als assistent fotograaf bij mijn oom.
Ik vond het toen een wonder dat na het maken van foto’s op een fotorolletje of film er d.m.v. een chemisch proces ineens beeld op papier kon ontstaan. Dit fascineerde mij zo erg, dat ik de fotovakschool ging doen en mij volledig op het fotograferen ging storten.

Daarna ging ik voor mijzelf beginnen en dat doe ik nu al zo een 30 jaar….en met succes gelukkig. De omslag van analoog naar digitaal was een totale verandering en ik moest vele toepassingen opnieuw leren. De mogelijkheden werden hierdoor nog groter, mooier en uitgebreider. Al snel kon ik het fotograferen alleen niet meer bolwerken en zocht verfrissend en jong bloed om deze al wat ouder wordende man nieuwe impulsen te geven. Op één van de cursussen waar ik leiding aan gaf kwam ik Jacqueline 12 jaar geleden tegen en de “fotografische klik” sprong als een vonk over.
Zij kwam bij mij in dienst en na enkele jaren is zij mede eigenaar geworden. Samen met de andere dames vormen wij een stabiel en goed team! Daar ben ik trots op.

Jacqueline ten Have

Mede-eigenaar

Tijdens de Academie voor Beeldende vorming is mijn interesse voor fotografie begonnen en kocht ik mijn eerste digitale Spiegel Reflex Camera. Al snel stond ik samen met Piet in de studio te fotograferen en heb ik mij onder begeleiding van Piet verder kunnen ontwikkelen als fotograaf. Sinds 5 jaar ben ik mede-eigenaar van Foto Blaauw. Het leuke aan mijn werk is de afwisseling. Foto’s maken, bewerken, afdrukken, klanten adviseren. Maar waar ik écht voldoening uit haal, is het feit dat ik mensen een aandenken kan geven. Ik handel namelijk niet alleen in producten. Ik handel ook in herinneringen.

Gina Heinis

Medewerker

Ik werk al ruim 20 jaar met veel plezier parttime bij Foto Blaauw. Piet en ik zijn familie van elkaar en hebben ooit samen ons middenstandsdiploma gehaald. Dat was een mooie tijd, waarin we heel wat met elkaar gelachen hebben. Toen Piet zijn winkel in Monnickendam begon, vroeg hij mij om bij hem te komen werken en daar heb ik nog steeds geen spijt van. De diversiteit van de werkzaamheden en de verschillende soorten mensen die ik door de jaren heen heb ontmoet maken dat ik het leuk ben blijven vinden. Als iemand met een blij gevoel de winkel uit gaat, dan ben ik tevreden.