Wie zijn wij

Jacqueline ten Have

Eigenaar

Tijdens de Academie voor Beeldende vorming is mijn interesse voor fotografie begonnen en kocht ik mijn eerste digitale Spiegel Reflex Camera. Al snel stond ik samen met Piet Blaauw (oprichter van Foto Blaauw) in de studio te fotograferen en heb ik mij onder begeleiding van Piet verder kunnen ontwikkelen als fotograaf. Na een succesvolle samenwerking van 15 jaar, is Piet in 2020 een andere uitdaging aangegaan in Oostenrijk.

Het leuke aan mijn werk is de afwisseling. Foto’s maken, bewerken, afdrukken, klanten adviseren. Maar waar ik écht voldoening uit haal, is het feit dat ik mensen een aandenken kan geven. Ik handel namelijk niet alleen in producten. Ik handel ook in herinneringen.

Gina Heinis

Medewerker

Ik werk al ruim 25 jaar met veel plezier parttime bij Foto Blaauw. Piet Blaauw en ik zijn familie van elkaar en hebben ooit samen ons middenstandsdiploma gehaald. Toen Piet 25 jaar geleden zijn winkel in Monnickendam begon , vroeg hij mij om bij hem te komen werken en daar heb ik nog steeds geen spijt van. De diversiteit van de werkzaamheden en de verschillende soorten mensen die ik door de jaren heen heb ontmoet, maken dit werk leuk. Als iemand met een blij gevoel de winkel uit gaat, dan ben ik tevreden!

Lisette de Graaf

Fotograaf

Schrijven met licht heeft mij van kinds af aan geïnteresseerd. Als kind van 4 probeerde ik al de fotocamera uit mijn broers of mijn moeders handen te trekken. Helaas zijn daar beelden van, ik met dikke krokodillen tranen en boos, dat ik geen foto’s mocht maken. Je zou zeggen, die gaat snel een opleiding volgen in de fotografie, maar dat duurde toch nog even. Na vele creatieve opleidingen ben ik pas op mijn 27ste de opleiding voor fotografe gaan volgen in Amsterdam. Nu ben ik een zelfstandige, die ook met heel veel plezier werkt bij Foto Blaauw. De studio/winkel maakt het dat elke dag anders is, maar voor mij is dat een feestje. Ik hoop jullie snel te zien, want herinneringen vastleggen, is het mooiste wat er is!