Masterclasses fotocursussen: Academie in Volendam

Gelauwerde fotografen, gewoon als jouw docent De fotografen nemen met de deelnemers van de Masterclass eerst belangrijke foto’s uit hun eigen werk door en geven aan welke technieken zij gebruiken en welke (artistieke) keuzes zij maken binnen hun werk. Vervolgens gaan de deelnemers op pad en fotograferen aan de hand van opdrachten en aanwijzingen van de begeleidend fotograaf. De foto’s worden tegen het einde van de dag in groepsverband besproken en er wordt feedback gegeven. Cursus duren een hele dag.
De kosten bedragen €160 inclusief lunch

Cursusdata

Masterclass Portret zaterdag 20-04-2024 van 9.00-17.00uur

Neem contact op

Masterclass 1:

Portretfotografie onder leiding van Marco Bakker, Zilveren Camera winnaar.

Foto Blaauw presenteert in samenwerking Marco Bakker de Masterclass portretfotografie. Marco volgde de vierjarige opleiding aan de MTS voor fotografie te Den Haag (1978 t/m 1982). Sinds 1982 is hij werkzaam als zelfstandig fotograaf. Op dit moment maakt hij portretten voor diverse tijdschriften (Elsevier, Management Scope), uitgeverijen (Prometheus, Querido, De Bezige Bij ) en deed de campagne voor bedrijven als Telengy en de Open Universiteit. In 2000 won hij de Zilveren Camera in de categorie portretten met een foto van collega Paul Huf.

Masterclass 2:

Straatfotografie onder leiding van Bert Strootman, reeds 40 jaar professioneel fotograaf.

Foto Blaauw presenteert in samenwerking Bert Strootman een Masterclass Straatfotografie. Bert is ruim veertig jaar geleden begonnen met een oude Italiaanse “viewfindercamera” van zijn vader, de Ferrania Lince 2 uit 1961. Heeft analoog gefotografeerd op kleinbeeld, midden- en grootformaat. Zelf de afwerking van film naar foto in kleur en zwart/wit gedaan; het hele analoge traject heeft hij doorlopen. In 2003 is hij overgestapt op digitaal fotograferen. Bert heeft zijn Vakdiploma Fotografie behaald aan De Nederlandse Fotovakschool – in de tijd dat je als fotograaf nog vakbekwaam moest zijn – en gekwalificeerd bij The Brittish Institute of Professional Photography (BIPP). Sinds 1986 is hij werkzaam als professioneel fotograaf. In zijn “vrije tijd” fotografeert hij puur voor zichzelf, beelden die laten zien hoe hij de wereld bekijk. Niet gemaakt in opdracht.

Wij zien de mens voor de lens

Fotografie Fotografie-cursussen Beeldbewerking