Fotostudio Blaauw dé fotowinkel van Jacqueline ten Have

Opgericht door Piet Blaauw, thuis in Volendam

Neem contact op

‘De kunst is om altijd de mens voor de lens te zien’

Jacqueline ten Have (Eigenaar)

Tijdens de Academie voor Beeldende vorming is mijn interesse voor fotografie begonnen en op mijn 22ste kocht ik mijn eerste digitale Spiegel Reflex Camera. Al snel stond ik samen met Piet Blaauw (oprichter van Foto Blaauw) in de studio te fotograferen en heb ik mij onder begeleiding van Piet verder kunnen ontwikkelen als fotograaf. Na een succesvolle samenwerking van 15 jaar, is Piet in 2020 naar Oostenrijk geëmigreerd. Dat gaf mij de kans het stokje volledig over te nemen.

Het leuke aan mijn werk is de afwisseling. Foto’s maken, bewerken, afdrukken, klanten adviseren. Maar waar ik écht voldoening uit haal, is het feit dat ik mensen een aandenken kan geven. Ik handel namelijk niet alleen in producten. Ik handel ook in herinneringen.

‘Iedereen gaat blij de winkel uit’

Gina Heinis (Medewerker)

Met veel plezier werk ik in deze zaak. De diversiteit van de werkzaamheden en de verschillende soorten mensen die ik ontmoet, maken dit werk leuk. Als iemand met een blij gevoel de winkel uit gaat, dan ben ik tevreden!

‘Een leven van licht en beelden’

Lisette de Graaf (Fotograaf)

Schrijven met licht heeft mij van kinds af aan geïnteresseerd. Als kind van 4 probeerde ik al de fotocamera uit mijn broers of mijn moeders handen te trekken. Helaas zijn daar beelden van, ik met dikke krokodillentranen en boos, dat ik geen foto’s mocht maken. Je zou zeggen, die gaat snel een opleiding volgen in de fotografie, maar dat duurde toch nog even. Na vele creatieve opleidingen ben ik pas op mijn 27ste de opleiding voor fotografe gaan volgen in Amsterdam. Nu ben ik een zelfstandige, die ook met heel veel plezier werkt bij Foto Blaauw. De studio/winkel maakt het dat elke dag anders is, maar voor mij is dat een feestje. Ik hoop jullie snel te zien, want herinneringen vastleggen, is het mooiste wat er is!

‘Creatief bezig zijn heeft altijd mijn interesse gewekt’

Anouk Terlouw (medewerkster)

Creatief bezig zijn, heeft altijd al mijn interesse gewekt. Vroeger was dat tekenen, tot ik een keer zelf op de foto ging als tiener bij Foto Blaauw. Ik vond het zo leuk om te zien hoe je met fotografie prachtige beelden kan creëren. Dit wilde ik ook! Dus begon ik met het lenen van een camera en zo ben ik steeds vaker achter een camera te vinden. Het is ontzettend leuk om een idee uit te werken tot een mooie foto. Bij Foto Blaauw help ik met veel plezier aan dat proces; foto’s bewerken, afdrukken, inlijsten en natuurlijk de klant te woord staan!

Wij zien de mens voor de lens

Fotografie Fotografie-cursussen Beeldbewerking